29 Eylül 2009 Salı

Bahri Havadır'dan Rijkaard'a Açık Mektup

Sevgili ağabeyim Bahri Havadır'ın bugün (29.09.2009) AKŞAM gazatesinde yazdığı yazıdan bir alıntı.
Benim çok hoşuma gitti.


1- Bir kere işini düzgün yapıp, sağa sola sırıtmıyorsun ya... 'Yahu ne yüzü asık bir gudubet bu? İnsan biraz güler, sempatik olur canım' gibi konuşmaları duyacaksın ikide bir; sakın aldırma.

2-Gazetelere, TV'lere her gün çıkıp, ona şirin görüneyim, buna yaranayım diye uğraşmadığını görüyorum. Bunun üzerine durup dururken, 'Hoca Milan'a gidecek, oraya uçacak, buradan geçecek' diye yazacaklar, gül geç.

3-Paparazilere alışık olduğunu biliyoruz. Ama bizimkiler farklı hoca. Dikkat et. Yanında uzun saçlı kimi görürlerse görsünler, 'Sevgilisiyle bastık' falan diye (restorantta çekilen fotoğrafları sanki yatakta çekmişler gibi) manşet atarlar, umursama.

4-Bazı yöneticiler bir iki kötü sonuçtan sonra 'Hocamızın arkasındayız' derlerse inanma onlara. Kuyunu kazmaya başlamışlardır, bunu da bil hoca.

5-İtalya'da, İspanya'da yaşadın, Hollanda'da büyüdün ama... Burası bir başka. Florya'dan çıkıp da yanlışlıkla Altınşehir'e falan yolun düşerse şaşırma ha. Orası da İstanbul; korkma!

6-Türkçe dersleri alıyorsun almasına da. Sakın bizim dizilere fazla takılma. Çoğu dizi izleyenleri uyutma taktiği. Hayat pahallılığı, işsizlik, dert, tasa... Onları unutsunlar diye işte.

Bir de her tarafta cami var diye bu insanlar çok dürüsttür, dinlerine düşkün, beni kandırmazlar, kötülük yapmazlar diye düşünme... Sokaklar dinci geçinip de üçkağıtçı, hırsız, kapkaççı, eşkıya dolu, dikkat et hoca. Bu şehirde ters yola girdi diye insanlar birbirini vuruyor, ona göre. Avrupa Birliği'ne aday bu ülkede silah serbest sayın hocam, sakın kimseyle kavga etme.


7-Açılım ile ilgilenme...


8-Ergenekon'a da kafanı yorma.


Biz garip bir toplumuz. Kafanı patlatsan da çözemezsin.
Bak bir örnek: Eskişehirspor'la berabere kaldın ne diyorlar; 'Efendim Elano ile Baros oynamaz mı?'  Onları oynatsaydın da yine berabere kalsaydın ne diyeceklerdi; 'Efendim geçen hafta golleri atan Nonda yedek bırakılır mı, Baros'un ne işi vardı.'


Ya çok övüleceksin. Ya da yerden yere vurulacaksın, alış buna da.
Çünkü biz ya Tanrı gibi taparız, ya da ' cehennemde yansın..' der atarız...
Zaten sen demedin mi ' Türk futbolunda her şey var ama , hiçbir şey tamam değil..' diye...
İşi çözmüşsün sen hoca...
Benden söylemesi haydi sağlıcakla kal, gözlerinden öperim Rijkaard hocam...
 
Yazının tamamı için: http://aksam.com.tr/2009/09/29/yazar/14522/bahri_havadir/rijkaard_a_acik_mektup.html

1 yorum:

  1. Çok sevdiğiniz ağabeyiniz Havadır, Rijkaard'ı bu kadar seviyorsa merak ederim neden her maç sonrasında sorulabilecek en garip soruları soruyor kendisine?

    YanıtlaSil