21 Eylül 2009 Pazartesi

Bir Asbaşkandan Özlü Sözler




Beşiktaş'ın Turkcell Süper Ligin 6. haftasında kendi sahasında aldığı Kayserispor mağlubiyeti sonrası, asbaşkan Levent Erdoğan'ın yorumları gündeme damga vurdu.


Önce teknik direktör Mustafa Denizli'nin ve sonra da başkan Yıldırım Demirören'in hemen istifa etmelerini isteyen Erdoğan daha önce de benzer beyanatlar vermiş ve ortalığı karıştırmıştı.Levent Erdoğan kimdir? Ortalığı karıştıran diğer sözleri neler? İşte bu yazıda bunları bulacaksınız.


Biyografi:

1941 senesinde doğan Lvent Erdoğan, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu. Beşiktaş'ta daha önce de bir dönem yöneticilk yaptı. Bir dönem yağlı güreş kulübü kurdu. Halen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanıdır.  Bir hukuk adamı olmasına karşın, statü, kural ve yönetmeliklere uygun yapılan uygulamalar hakkında sıkça ters-manyel yorumlar yapan Erdoğan'ın en çok akıllarda kalan açıklamalarından sizler için bir demet:


Del Bosque Davası:

Biz sözleşmeye uygun hareket ettik. Del Bosque'ye borcumuz yok.

Sözleşmeden kaynaklanan fesih hakkımızı kullandık. Sözleşme tarihinden 1 sene sonra tek taraflı fesih hakkımız var. "BK notu: Del Bosue'nin sözleşmesi feshedildiğinde 1 senelik süre dolmamıştı"


CAS avukatı Kısmet Erkiner, Del Bosque'nin avukatlarından daha çok çalışıyor. Bizi kırıyor.


Cas taraflı davranmıştır. Del Bosque bizden zaten fazla para aldı. Borcumuz Yok

Del Bosque olayı Beşiktaş'ın değil, Türkiye'nin davasıdır.


Bir Fenerbahçe Maçı Sonrası:


Fenerbahçeli yöneticiler bizi çok iyi karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Herşey güzeldi. Protokolün önündeki taraftarların küfürleri hoş değildi. Yöneticiler taraftarları gererse, sonucu bu olur. Yoksa taraftarların bu kadar agresif olmasını gerektirecek maç değildi.


Holosko Transferi sonrası:


Filip bizim sezon başından bu yana istediğimiz bir futbolcuydu. Sonunda onu kadromuza dahil ettik. Sezonun ikinci yarısında ve daha sonraki yıllarda ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu herkese gösterecek. Bu oyuncumuz daha sahaya çıkıp maç bile oynamadı. Zaten belli bir sürenin ardından beklenen performansı göstermezze onu ilk ben eleştiririm. Hatta sahaya kadar iner ona hesap sorarım."


2007 Nisan - FOX TV Verkaç Programı:


Teşvik priminin verilmesini ben şahsen normal karşılıyorum. Türkiye'de verildiğine şahit olmadım veren ya da alana sormak lazım. Benim şahsi kanaatim teşvik primi etiktir. Bizim verip vermeyeceğimiz yönetim kurulunun kararıdır, arkadaşlarım adına konuşamam.


2007 Eylül:


Hakem bariz golümüzü iptal ederek golümüzü iptal etmiştir. Bu bir kural hatasıdır. Hakem gol vermiş yardımcı hakem iptal etmiştir. Halbuki kararı hakemin vermesi gerekiyordu. Bu maç tekrar edilmelidir.


2009 Mayıs: Fortis Kupası Kazanıldıktan sonra


Beşiktaş Asbaşkanı Türkiye Kupasını oteldeki odasına götürüp onunla uyudu. Kaybolduğu sanılan ve uzun süre aranan kupanın Erdoğan'ın odasında bulunduğu ortaya çıktı. Erdoğan onu yatağıma aldım ve onla uyudum dedi.

2008 Temmuz: Ertunç Soğancıoğlu'nun ‘Bu sezon maçlarımızı İnönü’de oynayacağız. Taraftarlar kombinelerini alsın’ sözü üzerine:

‘Kombine satmak için öyle söylüyorlar. İzin çıkarsa stadı hemen yıkacağız’


TFF Süper Kupa Maçı:

Süper Kupa kime verilir? Turkcell Süper Ligi ve Fortis Türkiye Kupasını kazanan şampiyon takımların arasında yapacakları müsabaka neticesinde galip gelen takıma verilir. Akla göre, mantığa göre ,sporu bilen kişilere göre 2 kupayı da kazanmış olan şampiyon takıma müsabaka yapılmaksızın verilir. Doğrusu budur.


Mehmet Topuz transferi sonrası:

Mehmet Topuz transferinde Fenerbahçe'nin anormal bir ücret ödeyerek acemilik yaptığını savundu.


2009/10 Sezonu Eylül 05:

Geçen yıl çifte kupa birden aldık. Bu da şunu gösteriyor; geçen sezonun en iyi kadrosu bizdeydi. Bu ekibe takviyeler de yaptık, yani üstüne koyduk. Hâlâ en iyi oyuncular bizim kadromuzda. Ufak tefek tökezlemeler olabilir. Nitekim oldu da... Ama yarınlarımız aydınlık. Sadece futbolda değil, tüm branşlarda, Beşiktaş amblemi olan her yerde şampiyonluk yarışı içinde olacağız. Tabata, Nihat, Ferrari gibi isimlerin bize katkısı büyük olacak. Ayrıca Batuhan’a da yeni transfer gözüyle bakıyoruz. Gerektiği takdirde ara transferde yine takviye yaparız’ dedi.

Rooney'in Hindiyi severim açıklaması üzerine:

Fazla üstünde durmamak lazım. Biz de bir Mısır takımı ile eşleşsek mısır ile ilgili espriler yapabilirdik.

2009/10 Sezonu Eylül 20:

Önce Denizli, sonra Demirören istifa etmeli. Sokağa çıkamıyoruz. Maske takıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder