29 Eylül 2009 Salı

En Fazla Taraftar Kimde?





Çeşitli aralıklarla gündeme gelen bir sorudur en fazla taraftarın hangi takımda olduğu...

Son araştırma Dataprofil şirketi tarafından gerçekleştirildi. Profil toplayan ve bu profilleri TC kimlik numarası üzerinden gerçekleştiren Dataprofil, reklam verenler için çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor. Sunduğu profilleme hizmeti ile istenen kriterlere (yaş, cinsiyet, ikametgah, eğitim durumu, ve daha birçoğu) uygun hedef kitleye tamamen kişiye özel yapılan izinli pazarlama çalışmasıyla ulaşabiliyor.


Dataprofil'in 13 yaşından büyük ve futbolla ilgilenen 88.835 üyesi arasında yaptığı bu araştırma, en fazla taraftarı olan takımın Galatasaray olduğunu gösteriyor. Sonuçlar şu şekilde:

Galatasaray:   % 40
Fenerbahçe:   % 34
Beşiktaş:        % 19
Trabzonspor:  % 3

Taraftarlık araştırmasının diğer ilginç sonuçları şöyle:



Tuttuğu takımın maçlarını haftada bir veya daha fazla izleyenlerin oranı % 68.

Televizyon bağlantısı olarak uyduyu kullananların oranı % 37 iken, Digitürk kullananların oranı % 24, D-smart kullananların oranı yüzde % 13.


HD yayını destekleyen televizyonu olanların oranı % 37.


1 yıl içersinde HD yayını destekleyen yeni bir televizyon almayı düşünenlerin oranı % 40.


Tuttuğu takımın maçlarını stattan haftada bir veya daha fazla izleyenlerin oranı % 14 iken, yılda bir veya daha az izleyenlerin oranı % 24.


Tuttuğu takımın lisanslı ürününü satan mağazalarından yılda birden daha az sıklıkta alışveriş yapanların veya hiç lisanslı ürün almayanların toplam oranı % 64.


Tuttuğu takımın herhangi bir taraftar grubuna üye olanların oranı % 21.


Tuttuğu takımın GSM hizmetini kullananların oranı % 6 iken, sunduğu avantajlara göre kullanmaya karar verecek olanların oranı % 42.

1 yorum:

  1. Mesut Koçak1 Ekim 2009 20:04

    Klasik bir sonuç olmuş.
    Bu sene bu sonuçla biten 3 ya da 4. anket.

    YanıtlaSil