8 Ekim 2009 Perşembe

2018 Yolunda Engel



İngiltere, 2018 Dünya Kupasını organize etmek için aday. Bu konuya çok önem veriyorlar. Planlar bugünden yapılmaya başlandı. Fakat Çarşamba günü Fifa başkan yardımcısı Jack Warner İngilizlerin moralini bozacak açıklamalar yaptı.

Warner, İngiltere'nin avantajlarını kullanamadığını bu nedenle de İspanya, Portekiz ve Rusya gibi rakiplerine göre şansının az olduğunu söyledi. Bunda en önemli etkenin, İngiltere adına süreci yöneten kişilerin futbol sektöründe ağırlıklarının olmadığını (lightweighted) söyleyen Warner "Eğer bende Premier Lig, Beckham ve Queen varsa, yapacak başka şeylerim de olmalı" dedi.

Bu açıklamalar sonrası İngiltere'de kıyamet koptu. 1983'te dahil olduğu Fifa bünyesinde bu tür karmaşıklıklara yabancı olmayan Warner, daha önce de 2006 Dünya Kupası sırasında karaborsa bilet satışından 1 milyon dolar kar yapmakla suçlanmış ama tüm suçlamarı reddetmişti.
 
Şimdi gözler İngilizlerden gelecek misilleme yanıtta. Bakalım İngiltere ne tür çözümler üreterek adaylık sürecinde ben de varım diyecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder