6 Ekim 2009 Salı

Anket Değerlendirmesi: Galatasaray'ın Futbolu

2 Ekim Cuma günü açtığım anket ile Galatasaray'lılara bir soru sormuştum...
Galatasaray'ın oynadığı futboldan memnun musunuz?
Özellikle alisamiyen.net adlı sitede oldukça derin bir şekilde tartışılan konu sonunda Galatasaray taraftarlarının durumdan şikayetçi olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı.

Yazımın sonunda yazacağım cümleyi en baştan belirtmekte fayda var... Basında çıkan taraftar homurdanıyor, taraftar beğenmiyor, taraftar tepkili tarz haberlere pek inanmayın... Galatasaray taraftarı halen Rijkaard'a ve sistemine güveniyor. Gelişmeleri umut ile takip ediyor. Ve en önemlisi mevcut durumdan da şikayet etmiyor...

"Şikayetçi olmamak" tabirini kullanmamın nedeni, memnun olan büyük çoğunluğun dışında kalan kısmın büyük oranda gelecek ile ilgili "umut" taşımalarıydı.

İşte gelen mesajlardan bazıları:

Çağlar Şentürk: Memnun olmayan G.Saray'lı tabi ki vardır ama onlar çok azınlıkta.Etrafımdaki birçok kişi gayet memnun.34 maçın tamamını kazanan bir takım bugüne kadar olmamış bundan sonrada olmaz.Önemli olan ışık vermek.Bende o ışığı fazlasıyla görüyorum.

İbrahim Taşkın: Şu an bu topraklardaki en iyi futbolu oynayan ve daha iyisini oynama potansiyeline sahip tek takım Galatasaray. Elbette memnunum. Değil 10. haftaki olası mağlubiyet sezon sonu şampiyonluk kaçsa, birkaç maçta 5'lik de olsak (ki bana çok uzak durmuyor) bile umutluyum. Bu değişim binanın dış cephesindeki boyanın renk değişimi değil neredeyse yıkılıp yeni bir temelle yeni bir binanın inşaası değişimidir.
 
Murat Köylüer: Uzatmayla beraber 93 dakika olan maçın 92:45'inci saniyesinde bile gol atacağımıza dair bir güvenim var. Ama medyada bilinçli bir şekilde 2 beraberlikle takım ölmüş bitmiş, havlu atmış gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. Beklenti çok yükseldiği içinde bazı taraftarlarımız bu havaya kapılıyor gibi geliyor.
 
Emre Altınok: Yeni sistem, yeni hoca, yeni oyuncular... 15 maç 43 gol... ligde 7 maç 19 puan.. E ayıptır memnun olmamak...

Erdem Hacıoğlu: Memnunum cünkü güzel günlerin yakin oldugunu biliyorum...umutluyum cünkü Rijkaard, Neeskens, Rocha ve Pujol var! Daha yolun basindayiz ama isler cok sükür iyi gidiyor, bu is olacak!

Onur İnce: Dün staddan çıktıktan sonra insanların içinde yarım kalan birşey vardı. Ancak gözlerde umutsuzluk yoktu. Karamsarlık yoktu. Herkes biliyordu ki bu takımın 2 maç beraber kalması tamamen şansızlıktı. Eskişehir maçında Keita, dün Elano arka direkteki voleleri düzgün tamamlasalar bugün zafer şarkıları söylüyor olacaktık. Bu takım sonuna kadar alkışı ve desteği hakediyor.

Fatih Aydın: Memnun değilim çoook memnunum!!

Yüksel Korkmazer: Takımdan memnun ve razıyım. Takımın eksiklikleri muhakkak var, fakat bu takım daha üç aylık. Bizim rüya takımımızın olgunlaşma süresi dört seneydi. O yüzden sabır kelimesini boş bir yemin olarak bırakmayıp, içini doldurarak hakkını vermek lazım. Kazanamadığımız son iki maçımızda eleştirecek çok fazla şey bulabiliriz. Bu eksiklikleri oyuncularda da, hocada da, sistemde de bulabiliriz. Ama kim takımın bu iki maçta mücadele etmediğini söyleyebilir ? Bu yüzdendir ki doğru yoldayız.

Volkan Haşıl: Bu takım bu sene başarısız olsa bile memnun olacağım.

Ve daha bir çok mesaj...

alisamiyen.net'de yapılan anketin sonucu katılanların %90'ı Galatasaray'ın oyunundan memnun. %10 oranda memnun olmayanlar da var.

Karmaalan'da yaptığım anketin sonucu da benzer şekilde: Memnun olanların oranı % 89, Memnun olmayanlar %11.

Ve sonuç olarak tekrar belirtmekte fayda var...basında çıkan  taraftar homurdanıyor, taraftar beğenmiyor, taraftar tepkili tarz haberlere pek inanmayın... Galatasaray taraftarı halen Rijkaard'a ve sistemine güveniyor. Gelişmeleri umut ile takip ediyor. Ve en önemlisi mevcut durumdan da şikayet etmiyor...

1 yorum:

  1. Memnun olmayan kısmına ben işaretledim. Zira rakamlar oldukça yanıltıcı olabilir, öncelikle tkaımın sisteminin yeni olduğunu hatta takımın bile yeni olduğunu düşünmüyorum. Takıma sadece Keita takviyesi yapıldı, Elano da Lincoln'un yerini aldı, bunun dışında her şey bence geçen seneyle aynı. Bizi yanıltan tek şeyse sayılar ve raklamlar ki bunlar da 4-5 haftaya normalleşecektir eminim...

    YanıtlaSil