2 Ekim 2009 Cuma

Memnun musunuz?

Strum Graz karşısında alınan beraberlik ve neticesinde gelen 1 puan için en güzel yorumu Galatasaray kaptanı Arda Turan yaptı: “Bazen bu 1 puanlar çok önemli olabiliyor. Eskiden bunları kaybediyorduk.”

Galatasaray dün maçı kazandıracak pozisyonları bolca buldu. Özellikle Baros’un kale alanı içerisinden üst direği nişanladığı pozisyon gol olmalıydı, olmadı. İlk yarının sonunda Arda’nın attığı golün faul gerekçesi ile iptal edilmesi, hemen ardından Graz’ın bir kontra atak ile golü kazanması Galatasaray’ın oyun disiplinini hiç eksiltmedi. Oyunun 88. dakikasında, üstelik maç 1-1 beraber giderken, orta saha oyuncularını halen topu ayağa oynarken görmek oldukça sevindirici. Rijkaard’ın sistemine uyum sağlamak için zaman gerektiği, çünkü bu sistemin bizim gibi sabırsız insanların kabullenmesinin zor olduğu ve total futbol yerine gole dayalı futbolu tercih ettiği aşikar.

Beni umutlandıran ise Eskişehir ve Graz maçından sonra Galatasaray taraftarlarının takımı ve teknik direktörünü alkışlayarak uğurlaması. Açıkçası ben bir futbolsever olarak durumdan ve izlediğim futboldan aldığım keyiften son derece memnunum. Bu konuda Galatasaray taraftarının ne düşündüğünü de merak etmiyor değilim. Bakalım sonuç ne yönde çıkacak?

2 yorum:

  1. Rasyonalite ve fiziksel performansi, taktiksel disiplin cercevesinde mümkün oldugu kadar zorlayarak ayaga tek top, alan paylasmali ve ücgenli oynamaya calisiyoruz. Bundan memnun olmayan futboldan anlamiyordur zaten.

    YanıtlaSil
  2. Etem Cem Uçar5 Ekim 2009 11:51

    Galatasaray'ın futbolunu takdirle izliyorum. koşan, boğan, ısıran hatta zaman zaman parçalayan bir futbol ortaya koyuyor Galatasaray. Maçın tamamında bu şekilde oynamadığı için, iyi oynamadı diye eleştiriliyor. Oysaki biz bu rüyayı yaşamaya başlayalı daha 4 ay ancak oldu. Kendi blogumda da (demetem.blogspot.com) belirttiğim gibi, takım bu futbolu oynamakta ısrar ettikçe ustalaşacak. O zamana kadar sabredeceğiz.
    Bence şu anda teknik direktörmüzün vereceği en uygun cevap "tarafta 90 dakika koşan ve gol atmak için uğraşan takımı ne zaman görmüş" olmalı. Efendi adam, böyle polemiklere girmiyor.

    YanıtlaSil