21 Ekim 2009 Çarşamba

Hedef Yıl Geldi Çattı - Volkan Günak

Volkan Günak, Spormax'in basketbol sorumlusudur.
Basketbol topunun zıpladığı her yerde Volkan'ın nefesini hissedebilirsiniz.
Ve artık Volkan haftalık olarak basketbol gündemini "Karma Alan"da tutacak.
İşte ilk yazısı ile huzurlarınızda...

Öncelikle bu satırlardan haftada bir sizlere sesleneceğim için çok mutlu olduğumu belirtmeliyim. Konumuz tabii ki basketbol olacak. Beko Basketbol Ligi üzerine yazarak başlayalım. Güzel bir sezonun geçmesini bekliyorum. Bir hayli de çekişmeli olacağa benzer bu sene… Hatta basketbolda çok da alışılmamış, kulüpler arası laf düellosu bu sezona renk (!) katabilir. Geçen sezonki müthiş serinin ardından yaşananlar ve doping hadisesi en üst seviyelerde polemik yarattı. Bunun gölgesi turuncu topun üzerine düşebilir. Gelelim Beko Basketbol Ligi’nin ekiplerine. Takımların henüz hazır olmaması gayet doğal 6-8 hafta hedef form seviyelerini yakalamaları için gerekli asgari süre zaten. Bu bağlamda incelersek Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen gerek kadro derinliğiyle, gerekse tecrübe düzeyiyle zaten zirvenin iki ismi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda ne kadar denk güçte olduklarını kanıtladılar. Kim en üst seviyeye en yakın olursa o kazanıyor. Bazen de, bu kısa mesafe yarışçılarının mücadelesine benziyor. Her ikisi de 100 metreyi aynı saniyede koşuyorlar ama birinciyi saliseler belirliyor. İşte kazananın farkı o kadar ancak…

Sonraki grup ise Türk Telekom, Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka. Bunları arasında kadro zenginliği olarak Türk Telekom ama kaliteli yerli ve oturmuş kadro olarak Beşiktaş Cola Turka derim. Galatasaray Cafe Crown ise ikisinin arasında sanki. Ama işte sezon içersinde yaşanacaklar sezon sonundaki sıralamalarını belirleyecek.

Banvit, bu sezon iyi bir kadro kurdu. Başlarında da Milli Takımlarda bir hayli antrenörlük tecrübesi yakalamış Orhun Ene var. Ama daha da önemlisi yabancı seçimi de yerli oyuncuların özellikle de oyun kurucuların daha fazla süre alması için kurgulanmış. Bu müthiş bir fikir.

Oyak Renault ise 3 senedir düşük bütçelerle kurmuş olduğu etkin kadrodan bu sezon vazgeçmek zorunda kaldı. Coach Yücel Platin yine misyonun başına dönmek zorunda. Daha önce ortaya çıkarttığı yıldızlara yenilerine eklemek takımın başarısını belgeleyecek. İlk hafta mücadelelerinde gördüğüm kadarıyla Beko Basketbol Ligi’nde sahaya çıkmış en “toy” kadro. Bu denli tecrübesizlik sıkıntı yaratacak. Ama oyun disiplini takdir edilmesi gereken silahları. Maçın sonunda oyuna ortak oldular. Ufak bir takviye ile can yakarlar. Ama o zamana kadar Coach Yücel Platin’in ömründen de ömür gider.

Yıllardır beklediğimiz o hedef yıl geldi: 2010. Bu sezon ligin kıran kırana geçmesi ve evimizde düzenleyeceğimiz Dünya Şampiyonası’nda madalya hedefleyen A Milli Takım için son derece önemli. Ha bu arada Abdi İpekçi Spor Salonu meselesi var ki o ayrı bir yazı konusu. Tabii Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in Euroleague serüvenleri. Bu konuları da fazlasıyla bu satırlarda bulabilirsiniz. Küçük bir giriş yaptım sadece. Devamı olacak…

3 yorum:

  1. sevgili Volkan tebrikler.

    Tercumanda okuyordum seni, burada olmana cok sevindim.

    YanıtlaSil
  2. Volkan bey,

    Kepez bu sene üst sıralarda yer alır mı?
    bildiğim kadarıyla iyi transfer yapmışlarıdı.
    belediye seçimleri sonrası AKP tarafından itildikleri yönünde iddialar vardı.

    YanıtlaSil
  3. Volkan selam abi. Ellerine sağlık, yazların çok güzel gidiyor.

    Sevgiler,

    Barın Kayaoğlu

    YanıtlaSil