8 Ekim 2011 Cumartesi

Twitter üzerinden Ödüllü Yarışma - 1

Twitter üzerinden yaptığım bu ilk ödüllü yarışmaya dileyen herkes katılabilir elbette; ama kazanmak için bir şartım var. Futbol endüstrisinde çalışmamak ve hakem olmamak.

Soracağım soruyu cevaplayanlar arasında ilk doğru cevabı bilen kişiye tuttuğu takımın formasını hediye edeceğim. Becerebilirsem de, kazanan kişinin talebi doğrultusunda formayı, o takımdan istenen bir kişiye imzalatacağım :) Bu bir taahhüt değil ama büyük ihtimal yapabilirim sanıyorum.

İşte soru:

UEFA, bir kaç yıldır bazı turnuvalarda 6 hakemli sistemi uygulatıyor.  Bu seneye kadar ilave hakemler, sahaya aşağıdaki gibi yerleşiyorlardı. Görev yaptıkları yarı sahanın kale çizgisi üzerinde, kalenin yardımcı hakeme uzak tarafında...
















Bu sezon başından itibaren ise, kale arkasında görev yapan ilave yardımcı hakemin görev yeri değiştirilerek aşağıdaki şekilde uygulanmaya başlandı.
















Ben UEFA'nın neden bu değişikliğe gerek duyduğunu soruyorum. Normal olarak eski yerleşim çok daha mantıklı. Yardımcı hakemin gözünden kaçabilecek bir penaltı, korner, aut daha kolay oradaki bir ilave yardımcı hakem tarafından görülebilirdi. Ama buna rağmen UEFA ilave yardımcı hakemi yardımcı hakem tarafına taşıdı, SİZCE NEDEN?

Unutmayın, cevapları twitterdan yazmalısınız.
Bol şans...

1 yorum: