24 Mayıs 2012 Perşembe

2020 İçin İstanbul Resmen Aday

2020 Yaz Olimpiyatları için 3 şehrin adaylık başvuruları dün resmen kabul edildi.

Doha ve Bakü'nün dün elenmesi sonrası, resmi aday olarak son 3'e kalan İstanbul, Tokyo ve Madrid bu büyük organizasyon için kıyasıya bir mücadele yaşayacaklar.

Son 3 resmi aday Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Quebec City'deki merkezinde açıklandı.
Tokyo daha önce 1964 yılında Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmıştı. Madrid ise, İstanbul'umuz gibi daha önce Olimpiyat Oyunları heyecanı yaşamadı.

Son 3 resmi aday arasına daha önce Tokyo 2 kez, Madrid 3 kez girdi. Bizim ise 5. başvurumuz.

Geleneksel olarak Temmuz / Ağustos aylarında düzenlenen olimpiyatları, Ekim ayında yapmayı öneren Doha FIFA tarafından 2022 Dünya Kupası Evsahipliği ile ödüllendirildiği zaman büyük tartışmalar yaşanmıştı. En büyük tartışma konusu ise bu turnuvaların düzenleneceği aylarda, bu ülkede kaydedilen muazzam sıcaklıklar...

İtalya'nın yaşadığı finansal problemler nedeni ile Roma adaylıktan Şubat ayında çıkmıştı.

Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibi, Rio de Janeiro ise 2016 Olimpiyatlarını düzenleyecek...

İstanbul, Tokyo ve Madrid arasından hangi şehrin bu büyük onuru yaşayacağı ise 7 Eylül 2013'de Buenos Aires'de açıklanacak.


2020'de yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için de bir adaylığımız var. Açıkçası bu turnuvayı alma şansımız bütün uluslararası kurumlarca çok yüksek olarak değerlendiriliyor. Ama kafalardaki en büyük soru işareti aynı sene içerisinde ve aynı aylara denk gelen bu iki turnuvaya aynı anda sahip olunup olunamayacağı...

Bakalım zaman neyi gösterecek... Umarım İstanbul ve ülkemiz için en hayırlısı olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder