18 Ekim 2009 Pazar

Plaj Topu Gol Yaptı



Dün Spormax'te yayınlanan Sunderland - Liverpool maçı belki de bir daha uzun süreler eşine rastlanmayacak bir olaya sahne oldu. Maç 1-0 Sunderland'in galibiyeti ile neticelendi ama bu maçın neticesini belirleyen Sunderland golü büyük bir skandala neden oldu.

Sunderland forveti Darren Bent'in şutu, önce kale alanı içerisinde yerde duran plaj topuna çarptı ve sonra yön değiştirerek Liverpool kalesine girdi. Kaleci Reina önce plaj topuna doğru harekete geçti. Maç topunu farkettiğinde de ise iş işten geçmişti ve Sundeland bu gol ile maçı 1-0 kazandı.

Maçın hakemi pozisyon için gol kararı verdi. Oysa Futbol Oyun Kuralları (The Laws of the Game) topun oyuna ait olmayan bir cisme temas ettiği anda oyunun durdurulmasını ve topun cisme temas ettiği yerden yapılacak bir hakem atışı sonucu maçın tekrar başlatılmasını emrediyor.

Maç sonunda Rafa Benitez: "Bu çok teknik bir mesele. Söylemek zor ama gol olabilir. Bugün ki pozisyon sanırım goldü. Bu tarz pozisyonlar birçok maçta görülebiliyor. Bugün çok önemli bir anda ve etkili bir şekilde oldu" dedi.

Bu pozisyona benzer bir durumun ligimizde gerçekleşmesi durumunda maç sonu beyanatlarını ve tepkileri düşünüyorum da Allah böyle bir durumdan Türk hakemini korusun. Bakalım İngiltere Futbol Federasyonu maç ve hakem için nasıl bir karar açıklayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder